27 oktober 2021

Apple Maps. Doen!

Natuurlijk wil je de lokale vindbaarheid van je bedrijf zo goed als dat maar kan op orde wilt hebben. De eerste stap is Google Mijn Bedrijf. Logisch, qua zoeken is Google in Nederland de onbetwiste nummer 1. Dat geeft je een goede plaats in de lokale zoekresultaten én je beschikt direct over een bedrijfslocatie op Google Maps. Waarom dan Apple Maps toch belangrijk is en hoe ga je aan de slag?

Voor onze klanten verzorgen we naast de Google Bedrijfsvermelding óók de Apple Maps vermelding.

Wat is Apple Maps?

Apple Maps is de kaarten service van Apple. Net zoals Google haar Google Maps heeft. Alle Apple-apparaten zoals iPhones, iPads, Mac’s en Apple Watches gebruiken Apple Maps voor het opzoeken van locaties, navigatie en bedrijfsinformatie.

Hey Siri!

Het zoeken met een gesproken zoekopdracht, voice search, neemt in populariteit toe. Steeds vaker hoor je ‘Hey Google’, ‘Hey Alexa”. Maar de bekendste is toch wel ‘Hey Siri’ voor de iPhone gebruiker. En daar zit de crux: Siri maakt gebruik van Apple Maps. Bijkomend voordeel: ook Safari, de browser van Apple, geeft suggesties op basis van Apple Maps.

De reden om je bedrijfsvermelding bij Apple Maps op orde te hebben is je zichtbaarheid bij iPhone gebruikers die zoeken en navigeren naar je locatie.

Je bedrijf aanmelden bij Apple Maps

Stap 1: Ga naar Places on Maps en maak zo nodig een Apple ID aan.
Ga naar https://register.apple.com/placesonmaps/ en log in. Hiervoor is een Apple ID nodig. Heb je die nog niet? Dan kan je die hier aanmaken.

Stap 2: Zoek en claim je bedrijfslocatie.
Vul je bedrijfsnaam in en de locatie waar je bedrijf gevestigd is. Is de locatie niet gevonden? Voeg dan de locatie toe. De locatiegegevens dien je later nog verder uit te breiden.

Stap 3: Verifieer je bedrijf.
Apple wil weten of je daadwerkelijk het bedrijf bent dat je zegt dat je bent. En terecht. Daarom wil Apple, net als Google, je locatie verifiëren. Het gemakkelijkst is om dit telefonisch te doen. Je ontvangt een telefoontje met een 4 cijferige code die je moet invoeren op de site. Tip: informeer eerst de telefonist, anders gaat je verificatie de mist in.

Stap 4: Pas de bedrijfsgegevens aan.
Pas zo nodig bedrijfsgegevens aan. Kloppen de bedrijfnaam, openingstijden et cetera? Tip: gebruik de Google Maps vermelding als referentie. Dan zorgt je dat je bedrijf op Google én Apple op dezelfde manier vermeld staan.

Stap 5: Geduld.
Wacht op een e-mail van Apple met de bevestiging van de wijziging.

Als ondernemer is het vanzelfsprekend belangrijk dat je beschikt over een online bedrijfsvermelding die actueel en aansprekend is. Alleen dan kunnen klanten je bedrijf online goed vinden. Wijzig dus op tijd uw adres, openingstijden, contactgegevens en foto’s zodat alle informatie up-to-date is.

Uitbesteden?

Weet u niet hoe u dit moet doen? Laat Click2Client je online marketing verzorgen. Daar hoort óók je Apple Maps vermelding bij.

Aan de slag?

Maak nu een afspraak. Zonder kosten. Zonder verplichtingen.