Apple Maps. Doen!

27 oktober 2021

Waarom Apple Maps belangrijk is voor je lokale vindbaarheid.

Natuurlijk wil je de lokale vindbaarheid van je bedrijf zo goed als dat maar kan op orde wilt hebben. De eerste stap is Google Mijn Bedrijf. Logisch, qua zoeken is Google in Nederland de onbetwiste nummer 1. Dat geeft je een goede plaats in de lokale zoekresultaten én je beschikt direct over een bedrijfslocatie op Google Maps. Waarom dan Apple Maps toch belangrijk is en hoe ga je aan de slag?

Voor onze klanten verzorgen we naast de Google Bedrijfsvermelding óók de Apple Maps vermelding.

Wat is Apple Maps?

Apple Maps is de kaarten service van Apple. Net zoals Google haar Google Maps heeft. Alle Apple-apparaten zoals iPhones, iPads, Mac’s en Apple Watches gebruiken Apple Maps voor het opzoeken van locaties, navigatie en bedrijfsinformatie.

Hey Siri!

Het zoeken met een gesproken zoekopdracht, voice search, neemt in populariteit toe. Steeds vaker hoor je ‘Hey Google’, ‘Hey Alexa”. Maar de bekendste is toch wel ‘Hey Siri’ voor de iPhone gebruiker. En daar zit de crux: Siri maakt gebruik van Apple Maps. Bijkomend voordeel: ook Safari, de browser van Apple, geeft suggesties op basis van Apple Maps.

De reden om je bedrijfsvermelding bij Apple Maps op orde te hebben is je zichtbaarheid bij iPhone gebruikers die zoeken en navigeren naar je locatie.

Je bedrijf aanmelden bij Apple Maps

Stap 1: Ga naar Places on Maps en maak zo nodig een Apple ID aan.
Ga naar https://register.apple.com/placesonmaps/ en log in. Hiervoor is een Apple ID nodig. Heb je die nog niet? Dan kan je die hier aanmaken.

Stap 2: Zoek en claim je bedrijfslocatie.
Vul je bedrijfsnaam in en de locatie waar je bedrijf gevestigd is. Is de locatie niet gevonden? Voeg dan de locatie toe. De locatiegegevens dien je later nog verder uit te breiden.

Stap 3: Verifieer je bedrijf.
Apple wil weten of je daadwerkelijk het bedrijf bent dat je zegt dat je bent. En terecht. Daarom wil Apple, net als Google, je locatie verifiëren. Het gemakkelijkst is om dit telefonisch te doen. Je ontvangt een telefoontje met een 4 cijferige code die je moet invoeren op de site. Tip: informeer eerst de telefonist, anders gaat je verificatie de mist in.

Stap 4: Pas de bedrijfsgegevens aan.
Pas zo nodig bedrijfsgegevens aan. Kloppen de bedrijfnaam, openingstijden et cetera? Tip: gebruik de Google Maps vermelding als referentie. Dan zorgt je dat je bedrijf op Google én Apple op dezelfde manier vermeld staan.

Stap 5: Geduld.
Wacht op een e-mail van Apple met de bevestiging van de wijziging.

Als ondernemer is het vanzelfsprekend belangrijk dat je beschikt over een online bedrijfsvermelding die actueel en aansprekend is. Alleen dan kunnen klanten je bedrijf online goed vinden. Wijzig dus op tijd uw adres, openingstijden, contactgegevens en foto’s zodat alle informatie up-to-date is.

Uitbesteden?

Weet u niet hoe u dit moet doen? Laat Click2Client je online marketing verzorgen. Daar hoort óók je Apple Maps vermelding bij.

Meer nieuws.

Arnold de Boer van de Boer Brommobielen

De Boer in ’t Zand schakelt van autobedrijf naar brommobiel specialisme.

De start van een nieuw begin. De Boer in 't Zand met een nieuwe website en meer.

Lees meer...
Kaart met pin

9 tips om online zichtbaar te zijn.

7 Handige tips om je bedrijf online zichtbaar te maken en te houden

Lees meer...
Google logo op pand

Bij Google.nl adverteren op merknaam. Kan en mag dat?

Wat als je bij een Google Ads campagne gevonden wilt worden op een merknaam. Kan en mag dat? Zo zit het.

Lees meer...

Website Autoservice Bakker en Autolease Bakker weer bij de tijd.

Een verse website voor Autoservice Bakker en Autoverkoop & Autolease Bakker in Noord-Scharwoude

Lees meer...

Internet Explorer wordt uitgeschakeld in Windows 11

Als onderdeel van Microsoft's aankondiging van Windows 11 is ook vermeld welke functies en applicaties worden verwijderd wanneer je upgrade naar het nieuwe besturingssysteem. Zo zal Internet Explorer worden uitgeschakeld in Windows 11, aangezien Microsoft Edge nu de IE-modusfunctie bevat.

Lees meer...

Met Google Post extra opvallen in de zoekresultaten

Extra opvallen op de eerste pagina van Google? En dan ook nog eens gratis? Klinkt te mooi om waar te zijn. Maar toch kan het: met Google Posts.

Lees meer...

Misleidende verkoop van domeinnamen

Met regelmaat worden bedrijven opgelicht door bedrijven die domeinnaamregistraties aanbieden. Met het verhaal dat een ander je domeinnaam met een andere extensie wil claimen hopen ze dat je snel toehapt.

Lees meer...

De voordelen van WhatsApp Business

WhatsApp Business is speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf en geeft klanten de mogelijkheid om nog sneller met een bedrijf in contact te komen. Hoe werkt deze app en wat kun je ermee doen voor jouw bedrijf?

Lees meer...

Reageren op een negatieve review.

Reviews. Ze zijn er allerlei soorten en maten. Het wel belangrijk dat je weet hoe je de reviews in je voordeel kunt gebruiken en wat je moet doen als er negatieve reviews worden geplaatst.

Lees meer...

Digital adverteren outdoor

In een rap tempo worden traditionele reclamemasten langs de snelweg vervangen voor digitale snelwegreclamemasten, z.g. “Digimasten”.

Lees meer...