14 maart 2023

Chat GPT en de impact op online marketing

Misschien heb je er ooit al over gehoord of juist helemaal niet. Chat GPT is een trend die steeds meer bekendheid verwerft. Chat GPT zet de wereld op zijn kop met de talloze mogelijkheden die er plotseling zijn in alle vakgebieden. Alleen hoe zit het binnen het online marketing vakgebied, gaat chat GPT ook daar de sector volledig veranderen? 

Wat is chat GPT?

Voor de mensen die niet weten wat chat GPT een korte uitleg. Chat GPT is een gratis chatbot met kunstmatige intelligentie. Chat GPT is gespecialiseerd in het beantwoorden van vragen die gesteld worden in de chat. Het blijft alleen niet beperkt in het beantwoorden van vragen. Het kan ook onder andere: teksten herschrijven, samenvattingen van teksten maken, een onderwerp uitleggen en zelf een sollicitatiebrief opstellen. De mogelijkheden lijken wel oneindig. 

Wat voor impact heeft het op online marketing?

Op het moment is de impact van chat GPT nog niet gigantisch binnen het online marketing vakgebied met een nadruk op nog. Want zoals aangegeven zijn er oneindig veel mogelijkheden met chat GPT. Een van de belangrijkste voordelen van chat GPT is als er gekeken wordt naar SEO. Als er in korte tijd een website ingericht worden met veel content, dan kan chat GPT hier aanzienlijk bij helpen. Hier zijn wel risico’s aan verbonden, daar later meer over. Chat GPT is erg goed in het samenvatten en uitleggen van complexe onderwerpen. Online marketeers zijn immers niet zo gespecialiseerd zoals onze klanten. Ook op het gebied van linkbuilding kan het erg goed ingezet worden. Als er een blog geschreven moet worden voor een externe website, dan kan in veel gevallen gebruik gemaakt worden van chat GPT wat veel tijd en geld bespaart. 

Wat zijn de risico’s van chat GPT? 

Ondanks dat er mogelijkheden zijn om een hele tekst te laten schrijven door chat GPT, is het in veel gevallen geen verstandig idee. Chat GPT weet immers niet op welke onderdelen er gelet moet worden als er een SEO tekst geschreven moet worden. Hiernaast is het zo dat niet alle informatie die chat GPT genereert, correct is. Er moet dus altijd goed in de gaten gehouden of de informatie betrouwbaar is. Ten slotte, is het niet zeker of Google door heeft dat de teksten geschreven worden door chat GPT. Als dat wel het geval is, dan is er de mogelijkheid dat Google het ziet als spam wat negatieve consequenties heeft voor de online vindbaarheid van je website. 

Uw eigen online marketingstrategie

Ondanks de voor nu beperkte toepassingen die er zijn met chat GPT, heeft het zeker nog in de toekomst veel potentie. Dat chat GPT snel en redelijk goed teksten kan schrijven, betekent niet dat online marketeers overbodig worden. Juist integendeel, interessante content en aansprekende teksten zijn nog steeds van groot belang voor zowel de online vindbaarheid als het overtuigen van klanten. Benieuwd naar wat Click2Client voor jou kan doen? Neem dan nu contact op via de contactpagina. 

Aan de slag?

Maak nu een afspraak. Zonder kosten. Zonder verplichtingen.