11 september 2023

De nieuwe functies binnen Google Mijn Bedrijf

Google heeft recent wijzigingen doorgevoerd aan Google Mijn Bedrijf. Het is nu mogelijk om sociale media toe te voegen aan het bedrijfsprofiel. Voorheen werd dit in sommige gevallen geautomatiseerd gedaan door Google zelf of simpelweg niet. Nu is het mogelijk om handmatig de zelf gekozen social media toe te voegen aan het Google Mijn Bedrijf profiel. 

Het gebruik van de nieuwe functie 

Om van de functie gebruik te maken, moet je logischerwijs eerst toegang hebben tot het Google Mijn Bedrijf account. Als dit het geval is, moeten de volgende stappen genomen worden. Klik op ‘profiel bewerken’, vervolgens ‘bedrijfsinformatie’ en tenslotte ‘contact’. Onder het tabje ‘sociale profielen’ kan het gekozen social media platform gekozen worden, waarin een link geplaatst kan worden naar de social naar keuze. Na circa 10 minuten is het mogelijk om het social media profiel op jouw Google Mijn Bedrijf pagina te zien. Mochten de instructies niet helemaal duidelijk zijn, kan je hier het stappenplan van Google vinden. 

De gevolgen 

Social media gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Het is ook niet uitgesloten dat Google op een gegeven moment social media mee gaat laten spelen voor de SEO. Het zou mogelijk zijn dat het hebben en onderhouden van social media een positieve impact kan hebben op de online vindbaarheid. 

Bij de klanten van Click2Client zijn in de tussentijd alle social media accounts toegevoegd in het Google Mijn Bedrijf account als onderdeel van het complete care pakket. Voor een vast bedrag per maand worden alle online zaken voor jou geregeld. Ook zaken zoals het toevoegen van de social media pagina’s aan het Google Mijn Bedrijf account vallen hieronder, zonder dat er om gevraagd wordt vanuit onze klanten. Click2Client kiest namelijk voor het initiatief nemen. Wil jij ook een initiatiefrijke online partner? Neem dan nu contact op. 

Aan de slag?

Maak nu een afspraak. Zonder kosten. Zonder verplichtingen.