30 augustus 2023

De toepassing van mobile indexing

Door de opkomst van mobiele telefoons, zijn er veel veranderingen geweest op het gebied van online marketing. Social media is hiervan een van de bekendste voorbeelden. De verhouding tussen de tijd die besteed wordt op telefoons vergeleken met een computer, is een trend te zien waarbij de telefoon steeds belangrijker wordt. Google gaat ook met zijn tijd en heeft daarom een aantal jaar geleden besloten om te kiezen voor mobile first indexing. Wat dit precies is en wat voor invloed dit heeft, bespreken we in dit artikel. 

Wat is mobile first indexing?

Voordat we kunnen ingaan op wat mobile first indexing is, is het eerst belangrijk om uit te leggen wat indexering precies inhoudt. Indexeren is een proces waarbij de zoekmachine nieuwe pagina’s ontdekt en registreert voor de database. Tijdens de indexering wordt ook bepaald hoe kwalitatief goed een pagina is. De website heeft altijd twee versies, een desktop en een mobiele versie. Door de toename van gebruikers die websites bezoeken via een telefoon, heeft Google besloten om de mobiele versie van de website eerst te indexeren. 

De impact van mobile first indexing

Ondanks dat het jaren geleden doorgevoerd is, zijn sommige websites nog steeds niet geoptimaliseerd voor de mobiele versie, terwijl deze nu als eerste wordt geïndexeerd en dus gezien kan worden als belangrijker. Dit kan ervoor zorgen dat de online vindbaarheid beduidend en onnodig lager kan scoren dan nodig is. 

Nu bespreken we een paar tips die kunnen helpen met het verbeteren van de mobile first indexing. Zorg voor een responsive webdesign, dit betekent dat de inhoud automatisch aangepast wordt aan het gebruikte apparaat waardoor de gebruikerservaring verbeterd wordt. Dit is voor Google een belangrijke factor. Hiernaast is de focus op snelheid zeer belangrijk, aangezien dit een van de belangrijkere factoren is voor mobile indexing. 

Optimaliseren van je website

Liever hulp met het optimaliseren van je website? Click2Client staat voor je klaar, behalve rekening houden met mobile first indexing letten wij ook op de andere talloze aspecten die een rol spelen bij de online vindbaarheid. In het geval dat je hier graag meer over wil weten, kan je altijd een vrijblijvende afspraak maken. 

Aan de slag?

Maak nu een afspraak. Zonder kosten. Zonder verplichtingen.