23 februari 2023

De veelgemaakte fout met het vinden van personeel

Veel bedrijven zijn op zoek naar personeel, er barst dus ook een hevige concurrentiestrijd om de juiste mensen te kunnen vinden. Een optie om dit probleem op te lossen, is door gebruik te maken van te advertertentie campagnes. Een advertentiecampagne opzetten heeft helaas alleen geen zin als u niet weet hoe de doelgroep het beste aangesproken wordt. Termen zoals goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een leuke werkomgeving gebruikt iedereen, differentiatie is daarom erg belangrijk daar later meer over. 

Onderscheidende voordelen

Een van de belangrijkste manieren om makkelijker personeel te vinden én aan te spreken, zijn de voordelen waarom iemand bij jouw bedrijf aan de slag moet gaan. Zoals al eerder aangegeven, worden er in veel gevallen vaak dezelfde termen gebruikt binnen vacatures. Dit zorgt ervoor dat potentiële kandidaten door de bomen het bos niet meer kunnen zien, de voordelen en teksten lijken immers op elkaar. Het is dus belangrijk als bedrijf unieke voordelen te benoemen waarom iemand graag bij jou aan de slag gaat. Geen inspiratie of moeite hiermee, neem dan contact op. Click2Client heeft al veel bedrijven verder geholpen met het vinden van personeel.

Focus op de doelgroep

Naast het aanbieden van unieke voordelen, is het belangrijk om de juiste taal te gebruiken om de doelgroep aan te spreken. Als een bedrijf op zoek is naar een automonteur dan is het in veel gevallen niet verstandig om uitgebreid te bespreken wat voor uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden worden aangeboden. Er kan dan beter aangegeven worden dat er een pensioenregeling is of dat er een mogelijkheid is voor een reiskosten vergoeding. Bedenk dus goed wat uw doelgroep is, voordat u een vacature opstelt.

Hulp met het vinden van personeel

Click2Client is gespecialiseerd in het vinden van het juiste personeel voor u. Voor een eenmalig bedrag en uiteraard advertentiekosten, kan er een advertentiecampagne gemaakt worden gericht op het vinden van personeel voor uw bedrijf. Click2Client neemt alles voor u uit handen, het enige wat u zelf moet regelen is een keuze maken uit de sollicitanten. Neem nu contact op. 

Aan de slag?

Maak nu een afspraak. Zonder kosten. Zonder verplichtingen.