Facebook inzetten voor invullen vacature?

 In nieuws

Aantrekkende arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt trekt aan, logisch gevolg is een toenemend aantal openstaande vacatures. Het CBS heeft alle cijfers en details. Dit heeft nu, maar zeker in de toekomst, gevolgen hoe u vacatures bij uw bedrijf gaat invullen. Hoe gaat u nu de juiste kandidaat vinden? Of hoe laat u zich vinden door de kandidaat? Hoe bereikt u de juiste mensen voor de vrijgekomen functie?

Natuurlijk plaatst u uw vacature op de eigen website met een actief onderhouden website. Facebook biedt uitstekende mogelijkheden om de juiste doelgroep in contact met uw vacature te brengen.

Facebook selectiemogelijkheden

De mogelijkheden bij Facebook om uw advertenties op exact uw doelgroep te richten zijn bij Facebook Ads zeer uitgebreid. Hierdoor kunt u uw vacature bij de ideale doelgroep voor het voetlicht brengen.  U kunt Facebook advertenties bijvoorbeeld richten op:

  • mensen in een bepaalde regio
  • mensen met bepaalde interesses
  • mensen die bij bepaalde werkgevers werken
  • mensen met bepaalde functies
  • mensen met een bepaald opleidingsniveau

Voorbeeld Facebook personeelsadvertentie

En LinkedIn dan?

Vacature? LinkedIn! Dat is de eerste gedachte bij het plaatsen van een vacature. En daar is niets meer mee als op LinkedIn de kandidaat zit die u zoekt. Maar niet iedereen heeft een actief LinkedIn profiel. Wie het wél hebben zijn zij die werkzaam zijn in het midden- en hoger kader en/of een  commerciële functie hebben. Maar zoekt u een technische specialist, werkplaatschef of CNC machinebankwerker dan is die kans een stuk kleiner.

Daarbij zijn op LinkedIn vooral mensen te vinden die actief op zoek zijn naar een andere baan. Met Facebook kan je bijna dezelfde mensen benaderen, ook zij die niet actief op zoek zijn naar een andere baan. Op die manier laat je potentiële kandidaten nadenken over wat u te bieden heeft.

Voor- en nadelen Facebook & LinkedIn voor vacatures

Facebook LinkedIn
Voordeel Nadeel Voordeel Nadeel
Groot bereik; bijna iedereen heeft een Facebook profiel.  Minder relevant voor mensen die niet open staan voor een nieuwe baan.  Serieuze reacties. Niet iedereen heeft een LinkedIn profiel aangemaakt. Met name hoger opgeleiden en commerciële functies.
Ook mensen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. Minder serieuze reacties.  Uitgebreide werkgerelateerde targetingsmogelijkheden.  Hoge advertentietarieven.
Geeft positief beeld van uw bedrijf/organisatie.
Voordelige advertentietarieven.
Zeer uitgebreide targetingmogelijkheden.

Facebook inzetten voor een vacature?

Moraal van het verhaal: heeft u nu of binnenkort een vacature? Kijk dan eens naar de mogelijk van Facebook. Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen en de complete campagne voor u verzorgen. Bel 06-53911961

Meer nieuws
Laat van u horen

Interessante dingen gezien? Afspraak maken? Stuur een bericht en we maken snel een afspraak.