Hoe je Google Posts in kan zitten voor je eigen website

11 januari 2023

Google Posts worden steeds belangrijker. Veel bedrijven weten alleen niet hoe het ingezet kan worden en de impact van Google Posts. In deze blog bespreken we de redenen waarom Google Posts belangrijk zijn voor je eigen website.

Google-Posts-800-x-400

Voor bijna alle klanten beheren we het Google Mijn Bedrijf account van haar klant. Behalve de standaard onderdelen zoals de openingstijd, locatie en reviews is er ook de mogelijkheid om content te plaatsen binnen Google Mijn Bedrijf door middel van Google Posts.  

Google Posts zet je in om nieuws en updates te ‘posten’. Zo weet Google dat de site actueel en up-to-date is. Én om potentiële klanten te lokken naar de website. Het gebruik van Google Posts past in een brede contentstrategie.  

Hogere plaats in google en extra bezoekers aantrekken 

De voornaamste reden om Google Posts in te zetten is dat het een goede mogelijkheid is om meer website bezoekers te genereren. Een duidelijk voordeel aan Google Posts vergeleken met een blog pagina is het feit dat iedereen de content die geplaatst is op een Google Post veel eerder kan zien. Het toont direct het Google Mijn Bedrijf profiel. 

Veel (potentiële) websitebezoekers zien de content ook voorbij zien komen. Dit in tegenstelling tot de blogs die op de website. Dan moeten websitebezoekers er immers voor kiezen om de blogpagina te bekijken. Deze content kan ingezet worden om een duidelijker beeld te geven van de website wat mogelijk meer bezoekers zou kunnen aantrekken.  

Verbeterde lokale vindbaarheid 

Google Posts zorgen ook de lokale vindbaarheid van uw website verder te verbeteren. Veel bedrijven maken nog weinig gebruik van Google Posts. Als ervoor wordt gekozen om aan de slag te gaan met Google Posts dan kan dit leiden tot een betere ranking binnen de zoekmachine en dus een betere vindbaarheid. 

Het gebruik van Google Posts 

Zoals je kon lezen is het gebruik van Google Posts sterk aan te raden. Behalve dat je website beter gevonden wordt, zorgt het ook om potentiële websitebezoekers over de streep trekken om toch nog een kijkje te nemen op de website. Geen idee hoe je het beste aan de slag kan gaan met Google Posts? Geen zorgen, Click2Client kan dit en de rest van je online marketingstrategie voor je uit handen nemen zodat jij er geen omkijken naar hebt.  

Hier wil ik meer van weten

Meer tips.

Aanpassingen van het beveiliging icoon

De verandering van het slot-icoontje

Met de aankomende verandering van het slot-icoontje, kijken we naar de redenen waarom Google besloten heeft de verandering door te voeren.

Lees meer...
Zoekpartners Google

Moet je gebruik maken van Google zoekpartners?

Wel of niet gebruik maken van Google zoekpartners? De meningen zijn erg verdeeld. Lees verder om meer te lezen over het gebruik van Google zoekpartners.

Lees meer...

Chat GPT en de impact op online marketing

Met de toenemende populair van chat GPT, besteden we deze keer aandacht aan de mogelijkheden van chat GPT voor de online marketing sector.

Lees meer...