Hoe je Google Posts in kan zitten voor je eigen website

11 januari 2023

Google Posts worden steeds belangrijker. Veel bedrijven weten alleen niet hoe het ingezet kan worden en de impact van Google Posts. In deze blog bespreken we de redenen waarom Google Posts belangrijk zijn voor je eigen website.

Google-Posts-800-x-400

Voor bijna alle klanten beheren we het Google Mijn Bedrijf account van haar klant. Behalve de standaard onderdelen zoals de openingstijd, locatie en reviews is er ook de mogelijkheid om content te plaatsen binnen Google Mijn Bedrijf door middel van Google Posts.  

Google Posts zet je in om nieuws en updates te ‘posten’. Zo weet Google dat de site actueel en up-to-date is. Én om potentiële klanten te lokken naar de website. Het gebruik van Google Posts past in een brede contentstrategie.  

Hogere plaats in google en extra bezoekers aantrekken 

De voornaamste reden om Google Posts in te zetten is dat het een goede mogelijkheid is om meer website bezoekers te genereren. Een duidelijk voordeel aan Google Posts vergeleken met een blog pagina is het feit dat iedereen de content die geplaatst is op een Google Post veel eerder kan zien. Het toont direct het Google Mijn Bedrijf profiel. 

Veel (potentiële) websitebezoekers zien de content ook voorbij zien komen. Dit in tegenstelling tot de blogs die op de website. Dan moeten websitebezoekers er immers voor kiezen om de blogpagina te bekijken. Deze content kan ingezet worden om een duidelijker beeld te geven van de website wat mogelijk meer bezoekers zou kunnen aantrekken.  

Verbeterde lokale vindbaarheid 

Google Posts zorgen ook de lokale vindbaarheid van uw website verder te verbeteren. Veel bedrijven maken nog weinig gebruik van Google Posts. Als ervoor wordt gekozen om aan de slag te gaan met Google Posts dan kan dit leiden tot een betere ranking binnen de zoekmachine en dus een betere vindbaarheid. 

Het gebruik van Google Posts 

Zoals je kon lezen is het gebruik van Google Posts sterk aan te raden. Behalve dat je website beter gevonden wordt, zorgt het ook om potentiële websitebezoekers over de streep trekken om toch nog een kijkje te nemen op de website. Geen idee hoe je het beste aan de slag kan gaan met Google Posts? Geen zorgen, Click2Client kan dit en de rest van je online marketingstrategie voor je uit handen nemen zodat jij er geen omkijken naar hebt.  

Meer tips.

Leads generatie marketing

Welke bedrijven bezoeken jouw website?

Er wordt onder andere aandacht besteed aan de voordelen van herkenning van zakelijke bezoekers en de software die gebruikt wordt voor het opzetten van de campagne.

Lees meer...
Campagne voor vacature

Hoe adverteren jou kan helpen om nieuwe werknemers te vinden

Personeel vinden wordt steeds lastiger, Click2Client helpt u hier graag verder mee.

Lees meer...
Verbetering van de lokale vindbaarheid

5 tips om je lokale vindbaarheid te verbeteren

Deze keer besteden we aandacht aan het verbeteren van de online vindbaarheid voor je eigen website

Lees meer...