Internet Explorer wordt uitgeschakeld in Windows 11

8 juli 2021

Als onderdeel van Microsoft's aankondiging van Windows 11 is ook vermeld welke functies en applicaties worden verwijderd wanneer je upgrade naar het nieuwe besturingssysteem. Zo zal Internet Explorer worden uitgeschakeld in Windows 11, aangezien Microsoft Edge nu de IE-modusfunctie bevat.

IE-modus

Microsoft Edge heeft de Internet Explorer-modus (“IE-modus”) ingebouwd, zodat je rechtstreeks vanuit Microsoft Edge toegang hebt tot verouderde op Internet Explorer gebaseerde websites en toepassingen.

Dat is handig voor Windows-gebruikers die Internet Explorer nog steeds nodig hebben voor legacy webapplicaties. Zij kunnen de Microsoft Edge IE Mode-functie gebruiken die een website opent in een legacy rendering-engine om correct te werken.

Als gebruikers kun je zien dat je je in de IE-modus bevindt middels een klein Internet Explorer-pictogram in de adresbalk (zoals in de afbeelding hieronder weergegeven).

Einde Internet Explorer nabij?

In mei kondigde Microsoft al aan dat Internet Explorer vanaf 15 juni 2022 niet meer ondersteund wordt in bepaalde versies van Windows 10.

Nu Windows 11 Internet Explorer uitschakelt en Microsoft Edge IE-modus bevat, is het niet duidelijk of Microsoft de pensionering ook in Windows 10 zal versnellen. Het is echter waarschijnlijk dat ze Internet Explorer op dat besturingssysteem blijven ondersteunen totdat Windows 10 het einde van zijn levensduur bereikt.

Meer nieuws.

Arnold de Boer van de Boer Brommobielen

De Boer in ’t Zand schakelt van autobedrijf naar brommobiel specialisme.

De start van een nieuw begin. De Boer in 't Zand met een nieuwe website en meer.

Lees meer...
Kaart met pin

9 tips om online zichtbaar te zijn.

7 Handige tips om je bedrijf online zichtbaar te maken en te houden

Lees meer...
Apple Maps

Apple Maps. Doen!

Waarom Apple Maps belangrijk is voor je lokale vindbaarheid.

Lees meer...
Google logo op pand

Bij Google.nl adverteren op merknaam. Kan en mag dat?

Wat als je bij een Google Ads campagne gevonden wilt worden op een merknaam. Kan en mag dat? Zo zit het.

Lees meer...

Website Autoservice Bakker en Autolease Bakker weer bij de tijd.

Een verse website voor Autoservice Bakker en Autoverkoop & Autolease Bakker in Noord-Scharwoude

Lees meer...

Met Google Post extra opvallen in de zoekresultaten

Extra opvallen op de eerste pagina van Google? En dan ook nog eens gratis? Klinkt te mooi om waar te zijn. Maar toch kan het: met Google Posts.

Lees meer...

Misleidende verkoop van domeinnamen

Met regelmaat worden bedrijven opgelicht door bedrijven die domeinnaamregistraties aanbieden. Met het verhaal dat een ander je domeinnaam met een andere extensie wil claimen hopen ze dat je snel toehapt.

Lees meer...

De voordelen van WhatsApp Business

WhatsApp Business is speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf en geeft klanten de mogelijkheid om nog sneller met een bedrijf in contact te komen. Hoe werkt deze app en wat kun je ermee doen voor jouw bedrijf?

Lees meer...

Reageren op een negatieve review.

Reviews. Ze zijn er allerlei soorten en maten. Het wel belangrijk dat je weet hoe je de reviews in je voordeel kunt gebruiken en wat je moet doen als er negatieve reviews worden geplaatst.

Lees meer...

Digital adverteren outdoor

In een rap tempo worden traditionele reclamemasten langs de snelweg vervangen voor digitale snelwegreclamemasten, z.g. “Digimasten”.

Lees meer...