Internet Explorer wordt uitgeschakeld in Windows 11

8 juli 2021

Als onderdeel van Microsoft's aankondiging van Windows 11 is ook vermeld welke functies en applicaties worden verwijderd wanneer je upgrade naar het nieuwe besturingssysteem. Zo zal Internet Explorer worden uitgeschakeld in Windows 11, aangezien Microsoft Edge nu de IE-modusfunctie bevat.

Microsoft-Edge_1920x400

IE-modus

Microsoft Edge heeft de Internet Explorer-modus (“IE-modus”) ingebouwd, zodat je rechtstreeks vanuit Microsoft Edge toegang hebt tot verouderde op Internet Explorer gebaseerde websites en toepassingen.

Dat is handig voor Windows-gebruikers die Internet Explorer nog steeds nodig hebben voor legacy webapplicaties. Zij kunnen de Microsoft Edge IE Mode-functie gebruiken die een website opent in een legacy rendering-engine om correct te werken.

Als gebruikers kun je zien dat je je in de IE-modus bevindt middels een klein Internet Explorer-pictogram in de adresbalk (zoals in de afbeelding hieronder weergegeven).

Einde Internet Explorer nabij?

In mei kondigde Microsoft al aan dat Internet Explorer vanaf 15 juni 2022 niet meer ondersteund wordt in bepaalde versies van Windows 10.

Nu Windows 11 Internet Explorer uitschakelt en Microsoft Edge IE-modus bevat, is het niet duidelijk of Microsoft de pensionering ook in Windows 10 zal versnellen. Het is echter waarschijnlijk dat ze Internet Explorer op dat besturingssysteem blijven ondersteunen totdat Windows 10 het einde van zijn levensduur bereikt.

Hier wil ik meer van weten

Meer tips.

Verbetering van de lokale vindbaarheid

5 tips om je lokale vindbaarheid te verbeteren

Deze keer besteden we aandacht aan het verbeteren van de online vindbaarheid voor je eigen website

Lees meer...
Black hat SEO strategie

Wat is black hat SEO en waarom je het moet vermijden

Wat is black hat SEO nu precies en waarom zou je dit moeten vermijden?

Lees meer...
Kaart met pin

9 tips om online zichtbaar te zijn.

9 Handige tips om je bedrijf online zichtbaar te maken en te houden

Lees meer...