Met Google Post extra opvallen in de zoekresultaten

11 juni 2021

Extra opvallen op de eerste pagina van Google? En dan ook nog eens gratis? Klinkt te mooi om waar te zijn. Maar toch kan het: met Google Posts.

Google Posts

Google Posts zijn berichten die je in Google Mijn Bedrijf kunt maken en beheren. Het bericht verschijnt bij de bedrijfsgegevens in het kader aan de rechter kant van de Google zoekresultaten. Je kunt Google Posts gebruiken om nieuws, evenementen of acties onder de aandacht te brengen. Of wat dan ook maar extra aandacht kan gebruiken onder jouw bestaande en potentiële klanten.
Als je bedenkt dat bijna 80% van de lokale zoekopdrachten tot verkoop in een winkel leidt, dan is het onder de aandacht brengen van een aanbieding of nieuw product geen slecht idee.

Wat is er mogelijk

Je kunt een tekstbericht plaatsen met maximaal 10 foto’s of video’s. Ook animated GIFs zijn mogelijk. En net als voor andere media geldt ook hier dat een bericht met foto’s of video’s beter bekeken wordt. In het kader met bedrijfsgegevens wordt alleen een preview getoond, dus zorg ervoor dat de beste foto of video hier staat. Maximaal 8 posts worden als preview getoond, waarbij de nieuwste als eerste wordt getoond.

Hoe lang het tekstbericht mag zijn, hangt af van de categorie, bijvoorbeeld een aanbieding of nieuws. Zorg ervoor dat de tekst kort en bondig is en uitnodigt om op de knop met de link naar bijvoorbeeld jouw website te klikken.

Posts worden standaard 7 dagen getoond, maar er kan ook voor 14 dagen gekozen worden of voor een aangepaste vertoning middels het plannen van de verschijningsperiode.

Wat zijn de voordelen van Google Posts

  • Het houdt jouw aanwezigheid op Google actueel en interessant
  • Je kan direct met klanten communiceren over nieuws, zoals bijvoorbeeld nieuwe producten, een geplande verhuizing of aanstaande verandering van openingstijden
  • Hiermee maak je verbinding met jouw doelgroep
  • Je kan er jouw bedrijf of producten mee promoten
  • Het is gratis en kost alleen een klein beetje tijd

Wil je ook Google Posts gebruiken, neem dan contact met ons op. Dan zorgen we direct dat we je Google Mijn Bedrijf vermelding in orde maken.

Meer nieuws.

Arnold de Boer van de Boer Brommobielen

De Boer in ’t Zand schakelt van autobedrijf naar brommobiel specialisme.

De start van een nieuw begin. De Boer in 't Zand met een nieuwe website en meer.

Lees meer...
Kaart met pin

9 tips om online zichtbaar te zijn.

7 Handige tips om je bedrijf online zichtbaar te maken en te houden

Lees meer...
Apple Maps

Apple Maps. Doen!

Waarom Apple Maps belangrijk is voor je lokale vindbaarheid.

Lees meer...
Google logo op pand

Bij Google.nl adverteren op merknaam. Kan en mag dat?

Wat als je bij een Google Ads campagne gevonden wilt worden op een merknaam. Kan en mag dat? Zo zit het.

Lees meer...

Website Autoservice Bakker en Autolease Bakker weer bij de tijd.

Een verse website voor Autoservice Bakker en Autoverkoop & Autolease Bakker in Noord-Scharwoude

Lees meer...

Internet Explorer wordt uitgeschakeld in Windows 11

Als onderdeel van Microsoft's aankondiging van Windows 11 is ook vermeld welke functies en applicaties worden verwijderd wanneer je upgrade naar het nieuwe besturingssysteem. Zo zal Internet Explorer worden uitgeschakeld in Windows 11, aangezien Microsoft Edge nu de IE-modusfunctie bevat.

Lees meer...

Misleidende verkoop van domeinnamen

Met regelmaat worden bedrijven opgelicht door bedrijven die domeinnaamregistraties aanbieden. Met het verhaal dat een ander je domeinnaam met een andere extensie wil claimen hopen ze dat je snel toehapt.

Lees meer...

De voordelen van WhatsApp Business

WhatsApp Business is speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf en geeft klanten de mogelijkheid om nog sneller met een bedrijf in contact te komen. Hoe werkt deze app en wat kun je ermee doen voor jouw bedrijf?

Lees meer...

Reageren op een negatieve review.

Reviews. Ze zijn er allerlei soorten en maten. Het wel belangrijk dat je weet hoe je de reviews in je voordeel kunt gebruiken en wat je moet doen als er negatieve reviews worden geplaatst.

Lees meer...

Digital adverteren outdoor

In een rap tempo worden traditionele reclamemasten langs de snelweg vervangen voor digitale snelwegreclamemasten, z.g. “Digimasten”.

Lees meer...