11 juni 2021

Met Google Post extra opvallen in de zoekresultaten

Google Posts

Google Posts zijn berichten die je in Google Mijn Bedrijf kunt maken en beheren. Het bericht verschijnt bij de bedrijfsgegevens in het kader aan de rechter kant van de Google zoekresultaten. Je kunt Google Posts gebruiken om nieuws, evenementen of acties onder de aandacht te brengen. Of wat dan ook maar extra aandacht kan gebruiken onder jouw bestaande en potentiële klanten.
Als je bedenkt dat bijna 80% van de lokale zoekopdrachten tot verkoop in een winkel leidt, dan is het onder de aandacht brengen van een aanbieding of nieuw product geen slecht idee.

Wat is er mogelijk

Je kunt een tekstbericht plaatsen met maximaal 10 foto’s of video’s. Ook animated GIFs zijn mogelijk. En net als voor andere media geldt ook hier dat een bericht met foto’s of video’s beter bekeken wordt. In het kader met bedrijfsgegevens wordt alleen een preview getoond, dus zorg ervoor dat de beste foto of video hier staat. Maximaal 8 posts worden als preview getoond, waarbij de nieuwste als eerste wordt getoond.

Hoe lang het tekstbericht mag zijn, hangt af van de categorie, bijvoorbeeld een aanbieding of nieuws. Zorg ervoor dat de tekst kort en bondig is en uitnodigt om op de knop met de link naar bijvoorbeeld jouw website te klikken.

Posts worden standaard 7 dagen getoond, maar er kan ook voor 14 dagen gekozen worden of voor een aangepaste vertoning middels het plannen van de verschijningsperiode.

Wat zijn de voordelen van Google Posts

  • Het houdt jouw aanwezigheid op Google actueel en interessant
  • Je kan direct met klanten communiceren over nieuws, zoals bijvoorbeeld nieuwe producten, een geplande verhuizing of aanstaande verandering van openingstijden
  • Hiermee maak je verbinding met jouw doelgroep
  • Je kan er jouw bedrijf of producten mee promoten
  • Het is gratis en kost alleen een klein beetje tijd

Wil je ook Google Posts gebruiken, neem dan contact met ons op. Dan zorgen we direct dat we je Google Mijn Bedrijf vermelding in orde maken.

Aan de slag?

Maak nu een afspraak. Zonder kosten. Zonder verplichtingen.