Misleidende verkoop van domeinnamen

25 maart 2021

Met regelmaat worden bedrijven opgelicht door bedrijven die domeinnaamregistraties aanbieden. Met het verhaal dat een ander je domeinnaam met een andere extensie wil claimen hopen ze dat je snel toehapt.

Je hebt een eigen bedrijf met een bijbehorende website. Hiervoor heb je een domeinnaam geregisteerd die meteen duidelijk maakt wie jij bent of wat je doet. Omdat je alleen Nederlandse klanten hebt, heb je gekozen voor de .nl-extensie. Als je ooit over de grenzen gaat verkopen, kan die .com-extensie altijd nog geregistreerd worden.

Verkooptruc

Maar dan word je op een dag gebeld door een bedrijf dat zich bezig houdt met domeinregistraties. Met een verhaal dat iemand anders dezelfde domeinnaam wil registreren, maar dan met de .com-extensie. Dat is vervelend! Gelukkig is er een oplossing: als je nu de .com-versie voor meerdere jaren wil claimen, kan dat meteen geregeld worden. Onder het mom van een eerste registratierecht dat jij schijnt te hebben, of zoiets. Uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan.
In werkelijkheid is dit niet meer dan een verkooptruc: mensen die niet op het voorstel ingingen, merkten dat de .com-versie nooit door een ander werd geclaimd.

Bewijsmateriaal verzamelen

Deze eenvoudige verkooptruc is misleiding en een goede reden om het contract per direct te laten ontbinden. Maar dan moet je wel kunnen bewijzen dat deze verkooptruc is toegepast.

Het maken van een gespreksopname is daarvoor de enige manier. Dit is gelukkig toegestaan van de AVG zo lang het gaat om bewijsvoering voor gevreesde rechtsvorderingen. Het advies is om bij ieder ongevraagd binnenkomend verkoopgesprek een telefoonopname te maken. Je hebt een legitiem belang om dit te doen, zo lang je de opnames maar weggooit zodra er geen rechtsvordering te vrezen blijkt.

Meer nieuws.

Arnold de Boer van de Boer Brommobielen

De Boer in ’t Zand schakelt van autobedrijf naar brommobiel specialisme.

De start van een nieuw begin. De Boer in 't Zand met een nieuwe website en meer.

Lees meer...
Kaart met pin

9 tips om online zichtbaar te zijn.

7 Handige tips om je bedrijf online zichtbaar te maken en te houden

Lees meer...
Apple Maps

Apple Maps. Doen!

Waarom Apple Maps belangrijk is voor je lokale vindbaarheid.

Lees meer...
Google logo op pand

Bij Google.nl adverteren op merknaam. Kan en mag dat?

Wat als je bij een Google Ads campagne gevonden wilt worden op een merknaam. Kan en mag dat? Zo zit het.

Lees meer...

Website Autoservice Bakker en Autolease Bakker weer bij de tijd.

Een verse website voor Autoservice Bakker en Autoverkoop & Autolease Bakker in Noord-Scharwoude

Lees meer...

Internet Explorer wordt uitgeschakeld in Windows 11

Als onderdeel van Microsoft's aankondiging van Windows 11 is ook vermeld welke functies en applicaties worden verwijderd wanneer je upgrade naar het nieuwe besturingssysteem. Zo zal Internet Explorer worden uitgeschakeld in Windows 11, aangezien Microsoft Edge nu de IE-modusfunctie bevat.

Lees meer...

Met Google Post extra opvallen in de zoekresultaten

Extra opvallen op de eerste pagina van Google? En dan ook nog eens gratis? Klinkt te mooi om waar te zijn. Maar toch kan het: met Google Posts.

Lees meer...

De voordelen van WhatsApp Business

WhatsApp Business is speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf en geeft klanten de mogelijkheid om nog sneller met een bedrijf in contact te komen. Hoe werkt deze app en wat kun je ermee doen voor jouw bedrijf?

Lees meer...

Reageren op een negatieve review.

Reviews. Ze zijn er allerlei soorten en maten. Het wel belangrijk dat je weet hoe je de reviews in je voordeel kunt gebruiken en wat je moet doen als er negatieve reviews worden geplaatst.

Lees meer...

Digital adverteren outdoor

In een rap tempo worden traditionele reclamemasten langs de snelweg vervangen voor digitale snelwegreclamemasten, z.g. “Digimasten”.

Lees meer...