1 augustus 2023

Ontgrendel het potentieel van je website footer met deze handige tips

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien met het bouwen van een website, is de footer. Zonde, aangezien dit een belangrijk onderdeel is van de website. Een goed ingerichte footer kan de gebruiksvriendelijkheid verbeteren, conversies zien stijgen en zelfs de online vindbaarheid laten toenemen. Het is dus hoogst tijd om te kijken op welke manieren de website footer verder geoptimaliseerd kan worden. 

Verbeterde navigatie 

Een van de makkelijkste manieren om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren, is door te kijken naar de navigatie binnen de website. In de footer heb je een aantal mogelijkheden om dit toe te passen. Ten eerste moet gekeken worden naar de links die staan in de footer. Staan er links naar de belangrijkste pagina’s voor de website, denk aan de meest bezochte pagina’s of de contact pagina. Dit zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren en dus de pagina’s bezoeken waar zij naar op zoek zijn. 

Het gebruik van call to actions 

Call to actions kunnen ervoor zorgen dat de conversieratio verder verhoogt. Het is dus ook verstandig om call to actions toe te voegen in de footer. Uit onderzoek komt zelfs naar voren dat de conversieratio tot 50% kan toenemen als een call to action opgenomen wordt in de footer. Het is dus zeker een aanrader om toe te voegen. 

Toepassing van microdata 

Microdata zijn extra gegevens die de zoekmachine kunnen helpen om de inhoud van een website beter te begrijpen. Hierbij kan gedacht worden aan contactgegevens, bedrijfsgegevens of openingstijden. 

Link naar social media 

Je aantal volgers en engagement verhogen? Zorg ervoor dat in de footer gelinkt wordt naar de social media van je bedrijf. Het kan helpen met de online vindbaarheid aangezien social media een belangrijk onderdeel hiervan is en het feit dat websitebezoekers ervoor kunnen kiezen om je bedrijfsaccount te volgen. 

Het optimaliseren van de footer

Zelf niet de kennis in huis om aan de slag te gaan met deze tips? Dan kan je er altijd voor kiezen om professionele hulp in te schakelen. Bij de bouw van een nieuwe website optimaliseren wij direct de volledige website, inclusief de footer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je kan altijd vrijblijvend contact opnemen. 

Aan de slag?

Maak nu een afspraak. Zonder kosten. Zonder verplichtingen.