24 oktober 2023

Wat is contentclustering? 

Voordat we de voordelen toelichten, is het belangrijk om te begrijpen wat content clustering nu precies inhoudt. Contentclustering of topic clustering, is de keuze om content te laten draaien om één centraal thema. Dit zijn logischerwijs de belangrijkste onderwerpen. Contentclustering biedt de mogelijkheid om een basis te leggen voor een sterke interne linkstructuur. 

De voordelen van contentclustering 

Het belangrijkste voordeel is de verbeterde online vindbaarheid. Door toename aan content en een verbeterde interne linkstructuur verbetert de website en daarmee de online vindbaarheid. Dit betekent potentieel meer websitebezoekers. Om deze websitebezoekers om te zetten naar klanten, geeft contentclustering een positieve impact. Door content onderling beter te linken, verbetert de gebruikerservaring wat kan leiden tot meer conversies. 

Tips en tricks 

Een content cluster kan bijzonder lastig zijn. In veel gevallen willen bedrijven te veel in één keer willen doen. Begin met het analyseren van jouw doelgroep om te bepalen wat de belangrijkste problemen zijn waar ze nu tegenaan lopen. Focus met de contentclustering op deze problemen. Kijk hoe concurrentie het nu aanpakt. Zorg ervoor dat de geschreven content minimaal even goed en bij voorkeur nóg uitgebreider is vergeleken met wat de huidige concurrentie heeft om resultaat te kunnen zien. 

Vragen? 

Zijn er nog dingen onduidelijk over content clustering? Je kan altijd contact opnemen, we gaan graag met je in gesprek om te vertellen over de mogelijkheden van content. 

Aan de slag?

Maak nu een afspraak. Zonder kosten. Zonder verplichtingen.