6 maart 2023

Wat is een multi language website? 

Ben je als bedrijf actief in meerdere landen met een website? Dan kan dit soms zorgen voor problemen. Veel bedrijven weten immers niet wat in dat geval de beste keuze is. Zorg je ervoor dat voor elk land waarin je actief bent, je ook een aparte website hebt gebouwd? Afhankelijk van jouw vraagstuk kan dit wel of geen goede oplossing zijn. In sommige gevallen is het alleen helemaal niet nuttig. Als jouw bedrijf actief is binnen België dan is dit in de meeste gevallen geen goede oplossing. Je wil immers één website hebben terwijl er wel verschillende talen gesproken worden. In dit geval kan een multi language website heel handig van pas komen.

Gebruik van multi language website

Een multi language is een website waar de content van de website aangeboden wordt in meer dan één taal. Voor bedrijven die gevestigd zijn in België of Canada, is dit erg aantrekkelijk aangezien er binnen deze landen meerdere talen gesproken worden. De toepassing van een multi language verschilt onderling. In de meeste gevallen kan er bovenin het menu de taal geselecteerd worden. Click2Client zelf heeft al ervaring met het maken van een multi language website. Voor leasemaatschappij Leaseprof die actief is in Nederland en België, was het noodzakelijk om een multi language website te maken. Benieuwd hoe het eruit ziet en werkt? Klik hier om naar de website te gaan.

De voordelen van multi language websites

Er zijn een aantal voordelen van een multi language website. Doordat de taal van de website makkelijk aangepast kan worden, is het heel erg praktisch en zorgt het voor weinig gedoe. Het is immers niet nodig om twee keer aanpassingen door te voeren aan de website als er twee verschillende websites nodig zijn. Ook is er het voordeel dat er een grotere doelgroep aangesproken kan worden doordat de website in meer talen beschikbaar is.

Het bouwen van een multi language website

Interesse in het laten bouwen van een multi language website? Bij Click2Client bent u bij het juiste adres. Wij hebben ruime ervaring met het bouwen van multi language websites en de uitdagingen die hiermee te maken hebben. Neem nu contact op, via het contactformulier.

Aan de slag?

Maak nu een afspraak. Zonder kosten. Zonder verplichtingen.