Internetadres – domein
Je eigen plekje op internet. Het domein. Vaak eindigend op .nl of .com maar inmiddels zijn er vele, vele alternatieven.
Domeinregistratie
Je eigen URL
Het is altijd goed je eigen domein in beheer te hebben. Dat maakt zaken eenvoudiger, zeker als dingen lastiger worden.
En, niet onbelangrijk, we registreren domeinen altijd op jouw of jullie naam. Niet die van onszelf.
De juiste URL
Moet hij nog wel vrij zijn
Als je een nieuwe URL wilt, helpen wij je met het vinden van een URL die nog vrij is. Want is deze al vastgelegd door iemand anders, dan is het het helaas: weg = weg.
Wij registeren niet alleen .nl domeinen maar ook .com, .eu, .link en nog vele tientallen andere.
Verhuizen domein
Wij regelen het
Vaak moet een domein verhuisd worden. Een verhuizing is dat je je domeinnaam verplaatst van de ene naar een andere provider. Hierbij is vaak een verhuiscode nodig. Click2Client verzorgt de verhuizing van je domein zodat je daar geen omkijken naar hebt.
Klinkt interessant.
Kort. Wij verwerken je domeinaanvraag direct na uw akkoord. Hoe lang het dan nog duurt voordat het domein daadwerkelijk functioneert verschilt. Om een idee te geven: een .nl domein is binnen 1 werkdag geregeld. Maar bij andere domeinen kan dat tot het enkele dagen oplopen.
Dat is een lastige. Domeinregistratie werkt op basis “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Het is dus zaak zo snel mogelijk je domein vast te leggen.
Bij conflicten over een domeinnaam is een procedure bij SIDN mogelijk. SIDN.nl is in Nederland verantwoordelijk voor de uitgifte en beheer van .nl domeinen. Hieraan zijn echter wel kosten verbonden.
Een domeinnaam is een unieke naam die op het internet gebruikt kan worden. Deze website maakt bijvoorbeeld gebruik van de domeinnaam click2client.nl.
URL is een afkorting van "Uniform Resource Locator". Een URL kan langer zijn, bijvoorbeeld click2client.nl/diensten.
De kosten verschillen per extensie. Zo is een .nl domein voordeliger dan een .nu domein.
Nee. Bij een domein kan wel e-mail worden geactiveerd, maar dat is niet noodzakelijk.
Dat is een technisch verhaal. DNS staat voor Domain Name Server en dat zijn technische instellingen bij het domein. In het DNS kan je deze instellingen aanpassen. Hiermee bepaal je bijvoorbeeld naar welke server gekeken wordt als iemand de website opvraagt.
Het goede nieuws, als wij je domein beheren heb je hier geen omkijken naar.