Haal het maximale uit je website

Optimaliseer je conversies. Met conversieoptimalisatie (CRO) werk je gestructureerd aan het continu verbeteren voor optimaal online succes

Haal het maximale uit je website bezoekers.
Wat is conversieoptimalisatie (CRO)?

Het maximale uit je bezoekers halen.

Conversieoptimalisatie (CRO) is de kunst van het maximaliseren van het aantal bezoekers van de website die gewenste acties ondernemen. Denk hierbij aan het doen van aankopen en het invullen van een reactieformulier.

Begrijp van gedrag.

CRO draait om het begrijpen van het gedrag van je websitebezoekers en het weghalen van drempel die het uitvoeren van de gewenste acties in de weg staan. Met een grondige analyse, A/B-testen en het optimaliseren van de website gebruikerservaring op de site , CRO gericht om de conversieratio's te verhogen en de zo algehele effectiviteit van je website te verbeteren.

Maximaal ROI

Met CRO benut je de volle potentie van je website en zorgen voor een hogere return on investment (ROI). Het is een doorlopend proces van meten, optimalisatie, testen en aanpassen om zorgen dat je website niet alleen bezoekers aantrekt, maar ook effectief converteert.

Kosteloze quickscan van je website

Onze CRO aanpak

Aanpak op maat in drie stappen

01.
Gedegen onderzoek

We gebruiken data als onze leidraad. Onze CRO-inspanningen worden ondersteund door diepgaand onderzoek en analyses om overdachte beslissingen te nemen.

02.
Gebruikerservaring centraal stellen

Een naadloze gebruikerservaring is de kern van succesvolle conversies. We optimaliseren niet alleen voor conversies, maar ook voor tevredenheid en retentie.

03.
A/B-testen

We geloven in het testen en verbeteren. Door middel van A/B-testen en multivariate tests kunnen we empirisch bepalen welke elementen de beste resultaten opleveren.

De voordelen van A/b testen

Wat is A/b testen?

Een belangrijk onderdeel van conversieoptimalisatie is A/B testen. Tijdens het testen worden twee verschillende versies vergeleken om te bepalen welke versie beter presteert om een bepaald doel te behalen. In sommige gevallen is de "nieuwe" versie effectiever en wordt je gewenste doel vaker bereikt.

De voordelen van Click2Client

Wij staan voor je klaar met raad en daad.

Maatwerk

Ieder bedrijf is anders, dat begrijpen wij als geen ander.

Korte lijnen

Aanpassing nodig aan de campagne of website? Dezelfde dag geregeld.

Resultaten

Geen gouden bergen, wel aantoonbare resultaten waar jij blij van wordt.

Initiatief

We denken actief met je mee. Uiteraard heb jij het laatste woord.

De onderdelen van conversieoptimalisatie

Van binnenkomst tot conversie.

De onderdelen van CRO.

Website audits

Ontdek wat conversies in de weg staan en ontvang aanbevelingen voor verbetering.

Pagina optimalisatie

Optimaliseer specifieke landingspagina's om bezoekers direct te verleiden te converteren

Formulier optimalisatie

Vereenvoudig en stroomlijn formulieren om de conversiepercentages te verhogen.

Call-to-Action Optimalisatie:

ntdek welke CTA's het meest effectief zijn om actie te ondernemen.

FAQ conversieoptimalisatie

Misschien zit je nog met vragen

Daarom alvast een overzicht van antwoorden op een aantal veelgestelde vragen

Conversie ratio optimalisatie (CRO) is de aanpak om het aantal websitebezoekers dat gewenste acties onderneemt, zoals aankopen of aanmeldingen, te vergroten. Het omvat het analyseren van gebruikersgedrag, het identificeren van obstakels en het optimaliseren van de website om de conversiepercentages te verhogen.
CRO is belangrijk omdat het helpt om het maximale rendement te halen uit het bestaande verkeer naar je website. Het verbetert de gebruikerservaring, verhoogt de kans op conversies en verbetert de algehele effectiviteit van je online inspanningen.
Toepassingen van CRO zijn verschillende acties, zoals aankopen, aanmeldingen, inschrijvingen voor nieuwsbrieven, het downloaden van bestanden of het delen van content op sociale media.
Het CRO-proces begint met het analyseren van gebruikersgedrag en het identificeren van knelpunten in het conversiepad. Met tools als heatmap-analyses, gebruikerssessie-opnamen en analytische gegevens.
A/B-testen houdt in dat je twee verschillende versies van een element (bijv. een CTA-knop of een kop) vergelijkt om te zien welke versie beter presteert in termen van conversies. Het is een essentieel onderdeel van CRO omdat het op feitelijke gegevens gebaseerde optimalisaties mogelijk maakt.
De tijd die nodig is om resultaten te zien, varieert afhankelijk zoals als het aantal website bezoekers en de complexiteit van de website. In sommige gevallen kunnen kleine aanpassingen snel resultaten opleveren, terwijl grotere veranderingen meer tijd vergen.
Ja, CRO kan worden toegepast op vrijwel alle soorten websites, of het nu gaat om e-commerce, leadgeneratie, informatieve sites of blogs. Het is relevant voor elke site die conversies nastreeft.

CRO richt zich op het maximaliseren van conversies op de website, terwijl SEO (zoekmachineoptimalisatie) gericht is op het verbeteren van de zichtbaarheid van de website in zoekmachines. Beide zijn belangrijk voor online succes, maar ze richten zich op verschillende aspecten.

Absoluut. CRO omvat het verbeteren van gebruikerservaringen om de conversiepercentages te verhogen. Een verbeterde gebruikerservaring kan ook leiden tot hogere klanttevredenheid en retentie.
Om te beginnen met CRO, moet je eerst je huidige websiteprestaties analyseren. Identificeer conversieknelpunten en maak plannen voor verbeteringen. Voer A/B-testen uit om deze hypotheses te testen en pas vervolgens de beste resultaten toe op je site.
Boost je Business

Neem contact op en haal online succes.

Vandaag, morgen of in de toekomst. Onze specialisten staan voor je klaar.

Bel ons op 0252-200053

Hebben we een 'match'? Laten we afspreken.

Meer voor je website

Website up-to-date

Jouw website nog dezelfde dag up-to-date hebben? Vertrouw op Click2Client voor snelle aanpassingen met een soepele en gebruiksvriendelijke website.

Nieuwe website

Laat de website van je dromen bouwen door Click2Client. Voor ieder bedrijf een website op maat.

Meertalige website

Bereik een groter online publiek met onze vertalingen en lokale aanpassingen. Wij helpen je jouw droom doelgroep te bereiken.

Intranet

Optimaliseer interne processen. Als jouw toegewijde online marketing bureau begrijpen we hoe een goed ontworpen intranet de interne processen verbeterd.

Domein registratie

Kies voor de betrouwbare domein registratie bij Click2Client.

Aan de slag?

Maak nu een afspraak. Zonder kosten. Zonder verplichtingen.